Pravidla třídy

02.09.2021 15:50
  1. Abychom se ve třídě cítili příjemně, chováme se k ostatním tak, jak chceme, aby se oni chovali k nám. Snažíme se s každým vyjít po dobrém, předcházíme tím konfliktům.

  2. Po zvonění stojíme nebo sedíme na svém místě, lavici neopouštíme. Vše potřebné na hodinu máme nachystáno na lavici. Mluvíme šeptem. Po příchodu učitele ho pozdravíme povstáním. Pokud jsme něco zapomněli, zůstaneme stát a v úvodu hodiny se omluvíme. 3 zapomenutí = - bod do ŽK. Každý měsíc začínáme s čistým štítem.

  3. Do vyučování nosíme potřebné pomůcky, které máme vždy u sebe připraveny je použít. Během vyučování se hlásíme, nejíme a zbytečně nepijeme. Není-li to nutné, nechodíme v hodině na záchod. V žádném případě se během vyučování neprocházíme např. s odstřižky k odpadkovému koši – rušili bychom tím ostatní.

  4. Pořádek udržujeme kolem své lavice i v šatních skříňkách. Neuchováváme v nich zbytečné a nepotřebné věci. Víme, že skříňka slouží pouze k odložení oblečení, obuvi. Snažíme se správně třídit odpad.

  5. Každý týden zvolíme novou službu. Ta zodpovídá za pořádek ve třídě, maže tabuli, přenáší třídní knihu, rozdává sešity, nosí a rozdává školní mléko a zalévá květiny. Podle odvedené práce je na konci týdne odměněna (+ nebo - body).

  6. Po nemoci jsme omluveni polovinu dní, které jsme byli nemocni. Např. 5 dní nemoc = 3 dny omluven. V této době si dopíšeme a doučíme se chybějící učivo a nebudeme zkoušeni ústně ani písemně z nové látky, na kterou jsme chyběli.